Over Ons

Wie zijn wij

Rogier en Heleen Lansink wonen en werken samen met hun kinderen Sanne, Mieke, Vera en Thijs op de boerderij. De dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd door Rogier en Heleen, die samen een echt gezinsbedrijf vormen.

Duurzaamheid

Wij proberen zoveel mogelijk kringlopen sluitend te maken op ons bedrijf. Bijvoorbeeld door het gebruik van bio-bedding. We scheiden onze eigen mest en de vezels die achterblijven, kunnen we gebruiken voor de bedden van de koeien waardoor ze lekker kunnen liggen. Ook zijn we grondgebonden, wij kunnen namelijk onze mest plaatsen op onze eigen grond. Ook het betrekken van de maatschappij bij onze bedrijfsvoering zien we als zeer relevant en als een duurzame keuze. Alleen op deze manier houden wij het vol.

Toekomst

Wij hopen in de toekomst een melkveebedrijf te runnen met zo veel mogelijk sluitende kringlopen en dat het daarnaast behapbaar blijft als familiebedrijf. We willen een goede balans tussen arbeid en privé waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de informatievoorziening richting de burger.

Familie Lansink
Rogier Lansink

Rogier Lansink

Rogier is geboren en getogen op de boerderij van de familie Lansink in St. Isidorushoeve, in de volksmond ‘De Hoeve’ genoemd. Samen met zijn drie zussen groeide hij op op de boerderij. Al van jongs af aan had Rogier interesse in het boerenleven. Op een zondagmorgen na kerktijd hoorde zijn vader de trekker lopen: Rogier (45) had van hem afgekeken hoe hij de trekker moest starten en wilde dat zelf ook wel even uitproberen.

Hij ging naar de landbouwschool in Delden en later naar de middelbare landbouwschool in Zenderen. Op de brommer naar school, tijdens stages het vak afkijken bij andere bedrijven en dat vervolgens allemaal opslaan op z’n eigen harde schijf, dat vond hij prachtig.

Al op jonge leeftijd was Rogier samen met z’n moeder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het bedrijf, omdat zijn vader veel op pad was vanwege zijn bestuursfuncties (Rabobank, Coberco, Dumeco, Cebeco). In 2002 werd besloten om de varkenstak af te stoten en volledig te focussen op het melkvee.

Rogier is er van overtuigd dat je kennis moet delen met je collega’s en dat je van elkaar kunt leren: “Het grote gevaar voor elke ondernemer is ‘bedrijfsblindheid’. Als iemand zegt ‘we doen het altijd al zo’ gaan bij mij de alarmbellen af. Dan vind ik het juist zaak om kritisch te kijken of het niet anders kan.” Rogier begeleidt samen met Heleen veel stagiairs en stagiares. In eerste instantie om hen iets te leren, maar ze leren vaak ook iets van deze frisse blikken in het bedrijf.

Rogier stapt elke morgen vol frisse moed om 6 uur zijn bed uit om voor de koeien te zorgen. Ook besteedt hij graag tijd aan zijn jonge gezin en staat hij regelmatig op de tennisbaan een balletje te slaan.

Heleen Lansink-Marissen

Heleen is geboren in Heerde en opgegroeid in Emmen. Altijd was ze druk in de weer, vooral met haar zwemcarrière. Ze trainde vele malen per week en speelde daarnaast fanatiek accordeon en was vaak betrokken bij de organisatie van evenementen. Tot haar achttiende woonde ze thuis met haar ouders en twee zusjes, daarna vertrok ze naar Zwolle om te studeren aan de academie voor lichamelijk opvoeding.

Drie keer werkte ze voor langere tijd in het buitenland als animator en reisbegeleidster. Dit wist ze te combineren met haar opleiding. Ook daar schroomde ze niet om extra taken op zich te nemen: in het bestuur van de studentenvereniging bijvoorbeeld en bij het helpen organiseren van open dagen.

Na haar afstuderen ging ze aan het werk in het speciaal onderwijs in Zwolle. Ze voelde zich prettig bij het begeleiden van deze kinderen: “Ze zijn veeleisend, maar geven ook veel terug.” Tijdens haar werk begon ze een opleiding docent Zorg en Welzijn. Haar werkgever gaf haar die ruimte en de mogelijkheid lessen te geven in dit vak. In die periode leerde ze Rogier kennen. Dat was wel even een cultuurshock: een zelfstandige, ondernemende jonge vrouw die terechtkomt in een traditioneel Twents boerengezin.

Haar flexibele karakter en ondernemendheid maakten dat ze zich vol overtuiging op het boerenbedrijf stortte. “Ik kwam tot de conclusie dat ik daar gelukkig van word. Samen met mijn man een bedrijf runnen in de buitenlucht ‘in samenwerking met’ de natuur, collega’s en mensen die het boerenleven een warm hart toedragen, maakt mij heel enthousiast. Ja, ik ben een echte boerin geworden!”

Rogier en Heleen willen graag mensen uitnodigen op hun bedrijf, omdat ze het bijzondere verhaal van de boerderij dolgraag willen delen.

Heleen Lansink Boerin 2.0

Onze Partners

Pin It on Pinterest

Share This